> prekyslenie
prekyslenie
FórumCategory: Questionsprekyslenie
Kyslý Detox Staff asked 4 roky ago

Dobrý deň, ako to myslíte s časťou o prekyslení organizmu? Je to len subjektívny pocit o niečom čo vlastne ani nemôže byť pravda z pohľadu somatiky, fyziológie a patofyziológie, alebo máte i podložené informácie, výskum o tomto mýte? Lebo jedna vec je vyvracať mýty o reume, čo je správne… Ale prekyslenie? Prosím, opýtajte sa patológa, anesteziológa, vlastne hocijakého lekára na odborný názor. Potom pouvažujte akú váhu by ste naložili k danej téme prekyslenia. Vzhľadom k serióznosti vašeho webu, ktorú určite nespochybňujem by ste mali danú časť upraviť…   Zdravé a racionálne stravovanie je jedna vec, antioxidanty taktiež, ok … ale prekyslenie a detoxikácia podobne ??? … detoxikovať môžeme intoxikovaných na lôžkach urgentných príjmov   Životný štýl Reuma …. Prekyslený organizmus Prekyslenie organizmu (acidóza) je stav, pri ktorom sa v tele hromadí nadmerné množstvo kyselín. V takomto prípade sa v tele človeka vytvára prostredie, ktoré umožňuje rozvoj mnohých zdravotných problémov. Ideálna acidobázická hodnota (rovnováha medzi zásadami a kyselinami) vnútorného prostredia organizmu je pH cca. okolo 7 až 7,5 (základná stupnica pH ide od 1, čo je kyslé až do 14 , čo je zásadité a číslo 7 je neutrál).Keď je organizmus prekyslený, automaticky sa snaží detoxikovať a vyrovnať pH, ak však nemá k dispozícii žiadneho pomocníka z vyváženej stravy, berie si minerály, vitamíny, stavebné bunky a mnohé ďalšie vzácne prvky z vlastných zásob, ktorými sú napríklad cievy, tkanivá či kosti. Výsledkom toho môže byť základ pre mnohé civilizačné ochorenia ako je cukrovka,obezita, ekzémy, reuma, migréna, artritída, osteoporóza, obličkové kamene, žalúdočné problémy, zápal sliznice žalúdka a dvanástnika, zápaly uší, očí, dutín, infekcie rôzneho druhu z oslabenej imunity, zahlienený organizmus, cysty, polypy až po problémy s krvným tlakom, ale aj zubami a mnohé iné. Preto je veľmi potrebné vedieť rozlišovať potraviny, ktoré sú kyslé a ktoré sú zásadité a jest ich vo vyváženom pomere. Prinášam Vám stručný prehľad potravín, rozdelených podľa stupnice kyslosti. Prekyslený organizmus, je vhodné prostredie pre zápal a pre pretrvávanie zápalu, ktorého sa mi reumatici musíme snažiť udržať pod kontrolou. Všetci veľmi dobre vieme, že pokiaľ sa zápal zosilní, tak to znamená bolesť. Keď sa nad touto tabuľkou zamyslíte, tak sa opýtate samých seba: “čo vlastne môžem jesť? Všetko čo mám rád je kyslé.“ Osobne si myslím, pokiaľ sa potraviny kombinujú v správnom pomere, to znamená prevažujú zásadité potraviny, tak si môžeme občas dopriať aj toľko milovanú čokoládu, alebo klobásu. Treba však dbať na to, aby v našom jedálničku prevažovali tie zásadité potraviny.