> Reuma a materstvo
Reuma a materstvo

Dovoľujem si vás osloviť s prosbou o pomoc budúcim matkám-reumatičkám a cez vaše cenné skúsenosti im poodhaliť kus pravdy o tomto vzácnom, no náročnom období, akým tehotenstvo popri reumatickom ochorení nepochybne je. Určite si sami spomínate na množstvo možno nezodpovedaných otázok, ktoré ste denno-denne riešili, aby ste zabezpečili čo možno najbezpečnejší, najzdravší a najmenej rizikový príchod vášho dieťatka na svet. Tá istá cesta čaká aj ďalšie mladé ženy s reumou, ktoré potrebujú vaše skúsenosti, aby sa nebáli a aby sa za pomoci vás mohli aj s partnermi rozhodnúť, či a ako túto cestu podstúpia.

Uverejnením vašich odpovedí na našej stránke si kladiem za cieľ získať z čisto pacientskeho pohľadu prehľad o problematike a v budúcnosti tým pomôcť ďalším generáciám mamičiek, ktoré majú reumatické ochorenie.

Stránka je priebežne aktualizovaná a bude na nej možné zverejniť aj vaše fotografie. Týmto vás zároveň prosím o zaslanie spoločných fotografií, prednostne Vás a Vášho dieťaťa, prípadne aj s partnerom na adresu materstvo@mojareuma.sk, ktoré by ste boli ochotné zverejniť. S fotografiami sa bude spájať len vaše meno a meno vášho dieťatka, napr.: „Mária a Peťko“. Tie z vás, ktoré budú chcieť, môžu uviesť aj telefonický alebo mailový kontakt na seba. Kvôli zabezpečeniu vašej anonymity budú fotografie a dotazníky uvedené zvlášť, vo fotogalérii, resp. v sekcii „materstvo“. Prosím, posielajte len kvalitné a zreteľné foto, kde ste Vy a Vaše dieťa. Ak poznáte ďalšie mamičky s reumou, môžete im dotazník preposlať.

Po spracovaní a uverejnení materiálov vás budeme čo najskôr informovať.

      Ďakujem a teším sa na spoluprácu!
      Ingrid Regiecová

—————
Téma: Materstvo

Ďalšie články

Reumatické ochorenia patria medzi najrozšírenejšie na svete. Trpí nimi vyše 103 mil. Európanov. Na Slovensku sa odhaduje, že je to 45 – 50 tisíc pacientov. Spomedzi množstva rôznych reumatických diagnóz napr. reumatoidnú artritídu (RA) má až 26-tisíc dospelých ľudí, a každý...
Pracovné stretnutie zástupcov AOPP s členmi Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo
Pozývame vás na webinár Compliance pacienta a vplyv na pacientmi reportované výsledky, ktorý pripravujeme na piatok 26. apríla o 17.00 hod. Bude to online vysielanie prvej Univerzity Reumy v roku 2024.
Na pozvanie poslancov Európskeho parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej a Jozefa Mihála sa aj zástupkyne LPRe SR zúčastnili v Bratislave a v Košiciach na konferencii s názvom Rovnaké postavenie ľudí so zdravotným postihnutím v krajinách Európskej únie – európske...